U odnosu na prošlu godinu gubitak Barske plovidbe smanjen za 62 odsto
Barska plovidba

Montenegro berza

U odnosu na prošlu godinu gubitak Barske plovidbe smanjen za 62 odsto

Kompanija Barska plovidba završila je drugi kvartal neto gubitkom od 125,33 hiljade eura, 62 odsto manjim u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Poslovni prihodi kompanije su prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, na kraju juna pali 17,7 odsto u odnosu na uporedni period i iznosili su 2,57 miliona eura, prenosi Mina.

Poslovni rashodi kompanije su pali 1,4 odsto na 2,75 miliona eura. Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi iznosili su oko milion eura, amortizacije i rezervisanja 833,51 hiljadu eura, a materijala 180,77 hiljada eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 723,14 hiljada eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju juna iznosila je 39,92 miliona eura i smanjena je 1,7 odsto u odnosu na uporedni period.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznose 34,38 miliona eura, a kratkoročna 7,02 miliona.

Odložene poreske obaveze iznose 1,87 milion eura, a akumulirani gubitak 13,84 miliona.

Barska plovidba je akcionarsko društvo sa ciljem obavljanja pomorskog saobraćaja, djelatnosti marina, agencijskih i ugostiteljskih poslova i međunarodne špedicije.

Kompanija je osnovana 2000. godine, nakon segmentacije Prekookeanske plovidbe. Do kraja 2002. godine kompanija je poslovala pod nazivom Putnički terminal.

Država u Barskoj plovidbi posjeduje 18,63 odsto akcija, Investiciono-razvojni fond 16,15 odsto, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja 12,83 odsto, dok se iza CK Zbirnog kastodi računa 1 krije vlasnik 8,73 odsto dionica.

Zavodu za zapošljavanje pripada 4,28 odsto, Dejanu Jevriću tri odsto, Draganu Andrijaševiću 2,42 odsto, a kompaniji Alec Investment Holdingu iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) 1,8 odsto akcija.

Ostali akcionari imaju ispod jedan odsto vlasništva.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.