Bećirović: Formirati regionalne otkupne centre
Nermin Bećirović, Foto: Socijaldemokrate

"Potrebno je raditi na suzbijanju nelojalne konkurencije i zaštiti domaćih proizvođača"

Bećirović: Formirati regionalne otkupne centre

Socijaldemokrate poljoprivredu vide kao oblast sa značajnim razvojnim potencijalom, stoga ćemo se u cilju podsticanja razvoja ove izuzetno značajne grane zalagati za formiranje regionalnih otkupnih centara, kao i kvalitetnije i strateški osmišljeno udruživanje poljoprivrednika i njihovo uvezivanje sa trgovačkim lancima, uz definisanu garantovanu minimalnu cijenu otkupa koja ih čini profitabilnim, kazao je danas kandidat na listi SD-a i član Predsjedništva, Nermin Bećirović.

"Da bi se stvorio adekvatan ambijent za one koji se bave poljoprivrednom djelatnošću potrebno je raditi na suzbijanju nelojane konkurencije i zaštiti domaćih poljoprivrednih proizvođača“, saopštio je Bećirović.

Bećirović je istakao da Socijaldemokrate u programu kao jednu od mjera predlažu i ukrupnjavanje poljoprivrednih posjeda, koje podrazumijeva davanje renomiranim kompanijama zemljište u zakup, uz garanciju posla za one koji su dali zemljšite.

becirovic4

Nermin Bećirović, Foto: Socijaldemokrate

Kao značajne stavke ovog dijela programa, Bećirović navodi organizovanje eduko centara u većim ili grupi manjih sela u djelatnostima koje su interesantne za razvoj konkretno tog sela, ali i stimulisanje korišćenja savremene tehnologije od strane poljoprivrednih proizvođača.

"Socijaldemokrate se zalažu i za uvođenje podsticaja za ugostiteljske objekte koji koriste domaće proizvode kako bi se postiglo značajnije povezivanje poljoprivrede i turizma. Takođe, potrebno je nastaviti sa aktivnostima na realizaciji postojećih i osmišljavanju novih projekata sa ciljem poboljšanja plasmana domaćih proizvoda u turističkoj potrošnji“, zaključio je Bećirović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.