Slovenija: 37 novih slučajeva koronavirusa, najviše od 3. aprila
Ilustracija

Slovenija: 37 novih slučajeva koronavirusa, najviše od 3. aprila

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na virus korona testirano 937 osoba, te je potvrđeno 37 novih zaraza, osam više nego prethodni dan, objavila je u petak slovenačka vlada.

Riječ je o najvećem broju zaraza zabilježenom u Sloveniji u jednom danu nakon 3. aprila, kad su bila otkrivena 43 nova slučaja.

Nije bilo nijednog novog slučaja smrti, pa ukupan broj preminulih od početka epidemije ostaje 129, na ukupno 2.369 osoba koje su se inficirale.

Trenutno je hospitalizovano 18 pacijenata zbog kovida-19, od čega tri osobe trebaju intenzivno liječenje, a 213 je aktivnih slučajeva zaraze, prema podacima ministarstva zdravstva.

Četiri osobe u zadnja su 24 sata otpuštene iz bolnica na kućnu njegu nakon oporavka, prenosi Hina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.