U Nikšiću 47 oboljelih od koronavirusa na bolničkom liječenju, tri pacijenta životno ugrožena
Ilija Ašanin

Ašanin

U Nikšiću 47 oboljelih od koronavirusa na bolničkom liječenju, tri pacijenta životno ugrožena

U Opštoj bolnici u Nikšiću nalazi se 47 pacijenata, od kojih je 41 na Infektivnom odjeljenju, kazao je direktor te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin, navodeći da se za jednog čeka rezultat testiranja, dok su ostali Covid-19 pozitivni. Tri pacijenta su sa težom kliničkom slikom.

Govoreći o stanju u Opštoj bolnici Nikšić, prvi čovjek te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin kazao je da se na Odjeljenju psihijatrije nalazi pet pacijenata pozitivnih na virus korona, dok je na Odjeljenju pedijatrije smješten desetogodišnji dječak koji ima komplikovanu obostranu upalu pluća.

"Inače svi pacijenti koji se prime u Opštu bolnicu Nikšić su pacijenti sa težom kliničkom slika, a to je komplikovana obostrana upala pluća izazvana infekcijom virusa. Upravo takvu upalu ima dječak kojeg smo primili prije dva dana", rekao je Ašanin, prenosi RTCG.

Prvi čovjek nikšićke bolnice je kazao da je dječak stabilnih vitalnih parametara, očekujući da će pacijent vrlo brzo biti izliječen.

"Tri pacijenta su na Intenzivnoj njezi, sa težom kliničkom slikom i životno ugroženi", rekao je Ašanin.

U pitanju su pacijenti srednje životne dobi, što po sebi, kako je rekao, govori da virus nije specifičan samo za pacijente u poznim godinama.

"Riječ je o izuzetno patogenom virusu, koji pravi ozbiljne destrukcije, posebno kad je u pitanju respiratorni sistem, pravi destrukciju plućnog tkiva. ", pojasnio je Ašanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.