Ovi savjeti pomažu  da sačuvate telefon tokom ljeta
Ilustracija

Kompanija Apple

Ovi savjeti pomažu da sačuvate telefon tokom ljeta

Visoke temperature nisu blagonaklone prema elektronskim uređajima, a za neke mogu da budu i pogubne.

 Na stranu to što visoka temperatura može da dovede do bržeg pražnjenja baterije pametnog telefona ili laptopa, pa samim tim i gašenja - problem je što može potpuno da ih uništi.

Kompanija Apple je, na primer, poslala upozorenje svim svojim korisnicima koji se nalaze u područjima u kojima su ovih dana izuzetno visoke temperature, prenosi Zimo.

Ističu kako visoke temperature (35 i više stepeni celzijusa) mogu da dovedu do ozbiljnih oštećenja na pametnim uređajima. Naime, svaki uređaj ima optimalni raspon temperature na kojoj najbolje radi.

Što je temperatura viša (ili niža), to je veća vjerovatnoća da će uređaj otkazati poslušnost, a može doći i do oštećenja samog uređaja. Upravo zato je savet da se izbegne korišćenje uređaja u ovakvim uslovima.

Visoka temperatura može da uticče na pojedine komponente unutar uređaja, što može da dovede to zastajkivanja, usporavanja ili čak gašenja uređaja, pojašnjava se dalje, a kada je takva situacija, životni vijek baterije se smanjuje.

Telefone ne bi trebalo da ostavljate na direktnom suncu, u automobilima, na prozorima ili uz površine koje odbijaju svjetlost, jer bi to moglo da uzrokuje rast temperature.

Ako je vaš uređaj izrazito vruć na dodir, ne bi trebalo da ga koristite dok se ne ohladi.

Mada ovaj savjet manje-više dolaze iz kompanije Apple, mogu slobodno da se prošire i na ostale pametne telefone i elektronske uređaje, naročito kad su temperature izuzetno visoke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.