Koalicija "Mir je naša nacija"

Koalicija "Mir je naša nacija" poručila

"Istraživanje CEDEM-a naručeno da bi se podigao rejting degradiranom DPS-u"

Koalicija "Mir je naša nacija" je komentarišuću rezultate CEDEM-ovog istraživanja kazala da je ovo "još jedan pokušaj da se digne rejting degradiranog DPS-a", a da je istraživanje naručeno od strane predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i premijera Vlade Duška Markovića.

Iz koalicije su poručili da je očekivano da Miloš Bešić po direktnom nalogu Đukanovića i Markovića, objavi lažno istraživanje javnog mnjenja u namjeri da podigne rejting DPS-u, a spusti Koaliciji "Mir je naša nacija“ koja bilježi kako navode po svim istraživanjima vrtoglavi rast, a o čemu je Bešić i sam upoznat. 

"Međutim, očito da je nalog da se dvije nedelje pred izbore stvori iskrivljena slika političke stvarnosti, kako bi se DPS sa istorijskog minimuma podigao", dodali su iz koalicije.

Da je u pitanju klasično naručeno istraživanje koalicije DPS-CEDEM-BEŠIĆ iz koalicije kažu da potvrđuje i javno ograđivanje "rezultati istraživanje nijesu prognoza izbornog rezultata“.

"Zamislite na koliko se procenata stvarno nalazi DPS, kad ga Cedem i Bešići drže na 35%. Istina je da DPS doživljava katarzu, da veliki broj nezadovoljnih DPS prilazi koalciji "Mir je naša nacija“, ali da te procente kriju, pa imamo spuštanje naše koalicije, a dizanje grogiranog DPS-a, koji je još niži od onoga što se prikazuje", navode u saopštenju.

Da je u pitanju neutemeljeno istraživanje iz koalicije kažu da to potvrđuje i igra procentima koji su objavljeni u medijima.

"Prvo je koaliciji „Mir je naša nacija“ upisano, 14,5%, nekoliko minuta nakon toga 16,5, a nekon nekoliko minuta u grafikonu se pojavio procenat od 16,7%. Dakle, procenti se ispisuju proizvoljno i po potrebi", navodi se u saopštenju.

Iako je istraživanje Cedema i Bešica trebalo da bude objavljeno polovinom juna, imamo kašnjenje dva mjeseca i objavljivanje poslednjeg dozvoljenog dana saglasno zakonu.

"Javnost je upoznata da je Bešić  2016. godine u istraživanjima pred parlamentarne izbore promašio raspored čak 19 od 81 mandata što ga je svrstalo u red najvećih promašaja u istoriji istraživanja. Pred prethodne parlamentarne izbore Bešić je promašio raspored oko četvrtine mandata u parlamentu, kako bi opoziciji nanio štetu. Iako u istraživanjima Bešić navodi mogućnost greške +/- 3%, na prethodnim parlamentarnim izborima greške su se kretale i do 325%", navode iz koalicije "Mir je naša nacija".

Zaključili su da ih ovakva podmetanja neće zaustaviti na putu da pomire, ozdrave i razviju Crnu Goru, "oslobode institucije iz kandži korupcije i kriminala i konačno stanemo na put podjelama". 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.