Simović u Rožajama otvorio Agrobiznis centar i novi drvoprerađivački pogon: Realizuju se brojni projekti za ubrzaniji razvoj
Sa sastanka

Simović u Rožajama otvorio Agrobiznis centar i novi drvoprerađivački pogon: Realizuju se brojni projekti za ubrzaniji razvoj

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Rožaje.

„U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji ravoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 miliona eura. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak“, ocijenio je Simović tokom sastanka sa rukovodstvom Opštine.

3

U nastavku posjete  Simović je otvorio Agrobiznis centar u Rožajama koji će, kako je kazao, biti nova „značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima Rožaja u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova“.

Otvorena nova radna mjesta

Simović je u Rožajama svečano pustio u rad i novu savremenu liniju za drvopreradu, kompanije “Šekom” d.o.o.

„Pored 14 postojećih, otvoreno je još 10 novih radnih mjesta. Novi koncept gazdovanja šumama omogućiće bolju dostupnost drvne građe malim proizvođačima, posebno onim sa većim stepenom finalizacije“, saopštio je Simović.

1

Potpredsjednik Vlade sastao se danas i sa poljoprivrednicima i preduzetnicima iz Rožaja, sa kojima je razgovarao o izazovima sa kojima se susreću i planovima za dalje unapređenje proizvodnje i poslovanje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.