U Hrvatskoj najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije
Ilustracija

180 zaraženih, jedna osoba preminula

U Hrvatskoj najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije

Štab civilne zaštite Republike Hrvatske saopštio je kako je u Hrvatskoj u protekla 24 sata novozaraženo 180 osoba, dok je jedna osoba preminula od koronavirusa, javlja Agencija Anadolija.

Među njima je 115 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. 

Od 25. februara 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6.050 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 161 preminula, a 5.078 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 2.752 osobe.

Do danas su ukupno testirane 133.493 osobe, od toga 1.201 u posljednja 24 sata, navodi Štab.

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zaražena je 41 osoba, a u Splitsko-dalmatinskoj 38 osoba.

Zbog porasta broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, Slovenija najavljuje uvođenje restriktivnijih mjera pri ulasku hrvatskih građana u tu zemlju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.