MANS: Marković ne vidi razliku između države i partije
MANS

MANS: Marković ne vidi razliku između države i partije

Reagujući na optužbe da funkciju premijera koristi za političku promociju Demokratske partije socijalista (DPS), Duško Marković je još jednom potvrdio da na djelu imamo besprizornu zloupotrebu državnog novca u političke svrhe i da je u potpunosti funkciju premijera zamijenio ulogom vrijednog partijskog vojnika, navodi se u saopštenju Mreže za afirmaciju nevladinog sektora(MANS).

Iz MANS-a ističu da cijela crnogorska javnost već sedmicama svjedoči o takozvanim radnim posjetama premijera i njegovih ministara tokom kojih se neskriveno promoviše politika vladajuće partije, a zasluge za ono što je urađeno novcem svih poreskih obveznika pokušava pripisati DPS-u.

"U svom partijskom pohodu, naročito po sjeveru Crne Gore, Marković kao premijer ne obilazi fabrike koje su ugašene i građane koji su ostali bez posla upravo zbog politike koju vodi njegova Vlada, ili kako on to u kampanji voli da kaže „odgovorna politika DPS-a“. To očigledno nije „sastavni dio brige koju Vlada svakodnevno vodi o građanima Crne Gore“.

Primjera koji govore u prilog tome da Marković i njegove partijske kolege vode političku kampanju uz korišćenje državnih resursa je mnogo, uključujući i namjeru premijera da iz državne kase pomogne Opštinu Budva kako bi svojim partijskim kolegama iz te opštine obezbijedio bolju poziciju tokom predizborne kampanje", navode iz MANS-a.

Posmatračka misija OEBSa je kako dodaju iz ove NVO, već u nekoliko navrata konstatovala da vladajuća partija i njeni kandidati za javne funkcije u predizbornom periodu ostvaruju takozvanu institucionalnu prednost koja podrazumijeva zloupotrebu državnih resursa kako bi se na terenu ostvarila politička prednost.

"Ovogodišnja kampanja DPS-a potvrđuje ne samo da se ništa nije promijenilo u odnosu na prethodne izbore, već da DPS aktivno nastavlja da se uoči svakih izbora reklamira o trošku svih građana.

Ponašanje premijera Markovića tokom predizborne kampanje pokazuje da je on odavno izbrisao granicu između države i partije, te da budžet države Crne Gore nastavlja da koristi kao lični bankomat DPS-a", zaključuju iz MANS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.