Agencija za sprječavanje korupcije

ASK poručio

"Postupajući po prigovorima MANS-a donijeli smo 23 prvostepene odluke, ostali postupci u toku"

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK), postupajući po prigovorima MANS-a za utvrđivanje kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, do sada je donijela 23 prvostepene odluke, a u ostalim predmetima postupci su u toku, poručili su iz ASK-a.

"Od dana raspisivanja izbora za parlamentarne i lokalne izbore koji će se održati 30. avgusta 2020. godine, Agenciji je dostavljeno 85 prigovora MANS-a za utvrđivanje kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja", navodi se u saopštenju ASK-a.

U svih 85 navedenih slučajeva Agencija navodi da je pokrenula upravni postupak, i u najkraćem roku u svim predmetima gdje su se stekli uslovi donijela prvostepene odluke.

"Do sada su donešene 23 prvostepene odluke, a u ostalim predmetima postupci su u toku", poručili su iz ASK-a.

Osim toga, istakli su da je Agencija po službenoj dužnosti pokrenula 239 postupaka prema organima vlasti i 83 postupka u cilju prikupljanja informacija i utvrđivanja činjenica koje se odnose na pružene usluge političkim subjektima u izbornoj kampanji.

"Bez obzira na to da li je postupak pokrenut po službenoj dužnosti ili po prigovoru, i bez obzira na to ko je podnosilac prigovora, Agencija će svaki pokrenuti postupak okončati poštujući odredbe Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Zakona o upravnom postupku, uz poštovanje prava svih učesnika u postupku", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.