Šesnaestogodišnjem Nikšićaninu osumnjičenom da je ubio sugrađanku određeno psihijatrijsko vještačenje
Foto: Onogošt

Tužilac odredio

Šesnaestogodišnjem Nikšićaninu osumnjičenom da je ubio sugrađanku određeno psihijatrijsko vještačenje

Zamjenik višeg državnog tužioca Danka Ivanović Đerić odredila je u sklopu istrage koja se vodi protiv šesnaestogodišnjeg Nikšićanina za ubistvo dvije godine starije sugrađanke Kristine Raičević da se obavi psihijatrijsko posmatranje maloljetnika, piše Dan.

Tim crnogorskih vještaka utvrdiće kakvo je bilo njegovo psihičko stanje u trenutku izvršenja krivičnog djela, kao i u periodu koji je tome prethodio.

Kristina Raičević je bila učenica Prve srednje stručne škole, čije tijelo je pronašao jedan stočar iz Kočana, u kanalu hidroelektrane Perućica, a ubica je uhapšen nekoliko sati nakon što su mediji objavili da je pronađeno tijelo mlađe ženske osobe.

Na glavi djevojke, potiljku, pronađeni su tragovi krvi, što je vodilo ka tragu da se radi o teškom ubistvu. Ne zna se još koji su motivi doveli do tragedije, kao ni kako je djevojka stigla do Krupca.

Šesnaestogodišnjak je u policiji i tužilaštvu ispitivan na više okolnosti, a kao jedan od glavnih dokaza predočeni su mu telefonski listinzi i poruke iz mobilnog telefona.

Prema saznanjima Dana, jedan član porodice ubijene djevojke je pomogao policiji i tužilaštvu u rasvjetljavanju zločina tako što im je ispričao sa kim se Kristina družila i dopisivala posljednjih dana. To je policiji bilo dovoljno da istragu usmjeri u pravom smjeru i brzo rasvijetli zločin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.