Dačić: Srbija želi kompromis oko Kosova a ne pripremljena rješenja
Ivica Dačić

"Smeta im jaka Srbija"

Dačić: Srbija želi kompromis oko Kosova a ne pripremljena rješenja

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rješavanju kosovskog probelema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unaprijed pripremljenih rješenja".

"Medutim, Priština ne samo da ne želi kompromis, nego lažu, cijela im je politika zasnovana na lažima. Oni nešto potpišu i onda ne žele da to sprovedu, kao što je slučaj sa Briselskim sporazumom i Zajednicom srpskih opština", rekao je Dačić za TV Prva, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje svrsishodnosti takvog dijaloga u kojem "ne znate da li ste se nešto dogovorili".

On je rekao da Priština misli da će Srbija biti slaba kao nekada i da će "morati da prihvati nešto pod pritiskom i ucjenama".

"Zato im smeta jaka Srbija", rekao je Dačić, navodeći da je prije osam godina Srbija bila u izuzetno nepovoljnom položaju, ali je zatim uspjela da preokrene situaciju, pa je 18 zemalja povuko priznanje Kosova.

Na pitanje da li Srbija nastavlja kampanju povlačenja priznanja Kosova, on je rekao da je prihvatila ono što je (specijalni predstavnik američkog predsjednika za dijalog Beograd i Prištine Ričard) Grenel tražio "kako ne bi ispalo da mi ometamo dijalog".

"Mi smo prihvatili taj neki moratorijum ali pratimo situaciju kako se Priština ponaša", rekao je Dačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.