Posjetio je MO Stara Varoš

Đukanović: Odbranićemo građanski karakter naše države i slaviti još jednu veliku crnogorsku pobjedu

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović posjetio je MO Stara Varoš, u sklopu predizborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore. Na sastanku su učestvovali član Predsjedništva i gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik i sekretar Odbora Glavnog grada Časlav Vešović, i Nermin Abdić i kandidat za poslanika Suad Šabanović.

Kako su naveli iz DPS-a na sastanku su učestvovali član Predsjedništva i gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik i sekretar Odbora Glavnog grada Časlav Vešović, i Nermin Abdić i kandidat za poslanika Suad Šabanović. 

Đukanović je poslije njihovih izlaganja na početku iskazao zadovoljstvo zbog prisustva skupu i istakao da možemo biti ponosni na to što je Crna Gora u proteklim decenijama jedina na prostoru ex-yu uspjela da sačuva mir i učvrsti međuetnički i međuvjerski sklad. Ali je upozorio, iako smo vjerovali da su ideje etničke homogenizacije prevaziđene, danas svjedočimo da se one ponovo rađaju u regionu, što upućuje na dodatan oprez i potrebu da čuvamo temelj savremene Crne Gore - građanski karakter naše države.

On je podsjetio da je Crna Gora tokom devedesetih obnovila ekonomsko dostojanstvo, odbila da bude dotirana i uspostavila stabilnost svog ekonomskog sistema.

"Zbog toga smo sigurni da i danas, kada su ozbiljni ekonomski izazovi pred nama, Demokratska partija socijalista ima kapacitet da vodi državu i očuva stabilnost. Mi to možemo, i znamo da uradimo.Prva vrijednost koju branimo na ovim izborima jeste država čiju smo nezavisnost obnovili 2006. I da smo manje ponosni na to, i da smo manje zadovoljni time što smo uradili - a uradili smo dosta jer smo između ostalog Crnu  Goru uveli u NATO i postali zemlja lider u evropskoj integraciji-morali bi se odnositi sa punim poštovanjem prema tome..Jer to je naša država, jedini naš dom, i svaki odgovoran čovjek ima obavezu da štiti svoj dom. Imamo dakle obavezu da odbranimo nezavisnu državu Crnu Goru kao najvažniju tekovinu koju smo stvorili", rekao je on.

Đukanović vjeruje da je svako od nas ponosan na doprinos koji smo dali obnovi državnog doma i da je to nešto što je na vrhu dostignuća ove generacije.

"Drugo što branimo na ovim izborima je pravo da obezbijedimo doprinos većoj stabilnosti, razvoju i daljoj emancipaciji regiona u kojem živimo. Vrlo često kada govorimo o domaćim političkim temama zaboravimo na važnu ulogu koju Crna Gora ima u vrlo specifičnom regionu. Zapadni Balkan je tokom čitave istorije imao ozbiljne turbulencije koje su ovdje ograničavale stabilnost i ugrožavale živote ljudi. Uz geostrateški položaj i zaostajanja u razvoju, to je porađalo neku vrstu netolerancije, uskogrudosti i potenciranja razlika među ljudima koji žive u ovom regionu. Vrlo često smo zahvaljujući tom zaostajanju različitosti razumijevali kao naš hendikep. Umjesto da ih shvatimo kao novu, dodatnu vrijednost kvalitetu života na ovom prostoru. Danas, kada pogledamo, Crna Gora u regionu u mnogo čemu ozbiljno prednjači", rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima treće što branimo na ovim izborima, jeste pravo da se nastavi intezivno razvijanje Crne Gore...

"Demokratska partija socijalista neće dozvoliti da se uništi to veliko djelo. Sve ovo smo mi stvorili, ovo mi moramo i da odbranimo. Da bi smo pomogli da Crna Gora napokon postane dio savremene evropske civilizacije, da se vrati svojoj evropskoj kući, zaključio je Đukanović. Na kraju izlaganja Predsjednik je istakao da je uvjeren da ćemo na predstojećim izborima slaviti još jednu veliku crnogorsku pobjedu", poručio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.