Marković poručio

"Nema „funkcionerske kampanje“, građanima predstavimo naš učinak i radimo svoj posao"

Predsjednik Vlade Duško Marković odbacio je tvrdnje dijela opozicije, analitičara i medija da on i Vlada vode „funkcionersku kampanju“ i da zloupotrebljavaju državne resurse u partijske svrhe.

"Smatram to još jednim neargumentovanim prigovorom, jer bi po toj logici premijer i Vlada trebalo da zaključaju svoje kancelarije i obustave svaku aktivnost u predizbornom periodu! Život, međutim, ne stoji i ne čeka i bilo bi krajnje neodgovorno prema građanima i njihovim potrebama da se rješavanje svakodnevnih problema obustavi dok izbori prođu. Primjer opštine Budva je slikovit u tom pogledu: zar je trebalo da ostavimo stotine zaposlenih bez ličnih primanja, samo zato da neko ne bi prigovorio Vladi da vodimo funkcionersku kampanju?“,  kazao je predsjednik Vlade.

Marković podsjeća da je Vlada formirana na osnovu većinske podrške građana programu Demokratske partije socijalista, koji je predstavljen u kampanji prije četiri godine i pretočen je u četvorogodišnju agendu rada Vlade.

"Nema ništa logičnije nego da, u skladu sa našim programom rada, predstavimo građanima naše učinke, podsjetimo na to šta smo obećali i šta smo ispunili od datih obećanja. I to je prije svega obaveza predsjednika Vlade, kao najodgovornijeg za realizaciju Vladinog programa. Mogu da razumijem da političkim protivnicima Demokratske partije socijalista smeta moja aktivnost u crnogorskim opštinama, jer se još jednom jasno potvrđuje da smo mi naša obećanja od prije četiri godine u najvećoj mogućoj mjeri ispunili i realizovali. Nije to zloupotreba državnih resursa, niti se može nazvati funkcionerskom kampanjom, niti postoji bilo kakvo kršenje standarda OEBS-a! Najkraće rečeno: Vlada i premijer samo rade svoj posao!“, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.