Kad je vrijeme za šišanje kose? Evo šta frizeri savjetuju
Ilustracija

Kad je vrijeme za šišanje kose? Evo šta frizeri savjetuju

Kada se ošišate to je kao da ste si kupili novu odjeću. Kada nosite nešto novo to će da vam poveća samopuzdanje i jednostavno ćete da se osjećate bolje.

Znamo da je teško baš svaki mjesec da izdvojite novac za šišanje i frizuru, a ponekad nam je jednostavno žao skratiti kosu. No, određena pravila ipak postoje, a sve zavisi kakvu dužinu kose imate.

Šišanje je poput vježbanja. Stalno odugovlačite, ali kada je gotovo osjećaj sjajan pa se pitate zašto ste to toliko odgađale. Iako odlazak u frizerski salon možda i nije na listi prioriteta, važan je dio njege i brige o sebi. “Šišanje može da ima terapeutski efekat, pa ako se osjećate potišteno, zakažite termin kod frizerke”, smatra Radžer, frizer za brojne slavne osobe.

Krajnje vrijeme za odlazak kod frizera je kada primjetite ispucale vrhove i kada vam je kosa beživotna i suva. “Kada se ošišate to je kao da ste si kupili novu odjeću. Kada nosite nešto novo to će da vam poveća samopouzdanje i jednostavno ćete da se osjećate bolje”, kaže Radžer. To je zbilja dovoljan razlog da posjetite frizera.

Kratka frizura

Ako imate kratku frizuru potrebno je češće da je šišate. Preporuka je svake tri nedjelje. Iako je kosi potrebno mjesec dana da poraste 1,5 centimetar, za oblikovanje  kratke frizure potrebno je nešto malo više vremena kako bi zadržala svoju formu. Naime, slojevi kose su kraći pa se promjene brže primjećuju.

"Kosi je potrebno mjesec dana da poraste 1,5 centimetar!"

Kosa do ramena

Budući da je najvažniji aspekat bilo koje kratke kose zadržati njen oblik, ako imate kosu do ramena važno je redovno da se šišate na šest nedjelja.

Srednje duga kosa

Imate li ovakvu dužinu kose, ne morate se toliko da brinete oko zakazivanja termina kod frizera. Ispucale vrhove potrebno je da skraćuje svake osme nedjelje. Ako primjetite ispucale i suve vrhove koji se lako lome, odmah posjetite svoga frizera.

"Srednje dugu kosu dovoljno je šišati na dva mjeseca!"

Duga kosa

Ako imate zdravu kosu koja nije oštećena, ne trebate je često da šišate. Srećnice s dugom kosom mogu izdržati čak i tri mjeseca bez odlaska u frizerski salon, a tada je dovoljno samo malo da podrežete kosu.

 

Magazin novosti.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.