NVO Mladiinfo proslavilo Dan mladih: Položaj omladine u Crnoj Gori se poboljšava
Foto: NVO Mladiinfo

Proslava u Nikšiću

NVO Mladiinfo proslavilo Dan mladih: Položaj omladine u Crnoj Gori se poboljšava

NVO Mladiinfo Montenegro (m!M) proslavila je 12. avgust - Dan mladih zajedno sa volonterima i drugim mladima iz Nikšića. Tim povodom organizovana je igrica "City map" koja je za cilj imala podsticanje aktivizma mladih, promociju značajnih kulturno-istorijskih spomenika i mjesta u gradu pod Trebjesom.

"Prethodnih dana na našem sajtu i stranici se mogao naći poziv za sve mlade ljude koji su željeli da učestvuju u akciji. Prijavilo se preko trideset mladih koji su bili podijeljeni u grupe zajedno sa naših devet volontera", navodi se u saopštenju NVO-a.

Objasnili su da je svaki tim obišao deset istih lokacija koje su raspoređene drugačijim redosledom, i to: vidikovac Trebjesa, Saborna crkva, Gradska kuća, Bedem, nekadašnja kuća Jašara Babića, Džamija, Katolička crkva, Gordin most, Lapidarijum, hotel Yugoslavija.

"Grupe su započele takmičenje u 09:00, a krenule su od spomenika Ljubu Čupiću. Pravila igre su bila da se lokacije moraju preći pješke i da prevozna sredstva nisu dozvoljena. Svaki tim trebalo je da napravi grupnu fotografiju ispred određene lokacije. Takođe, na naše veliko zadovoljstvo odazvale su se i dvije ekipe RE populacije ispred organizacije CAREP", ističe se u saopštenju.

svizajedno

Foto: NVO Mladiinfo

Pobjednička ekipa je kao nagradu dobila palačinke po izboru u restoranu Milky u sklopu hotela Yugoslavija, koji je izašao u susret i sponzorisao akciju.

Međunarodni dan mladih ustanovljen je 12. avgusta 2000. godine sa ciljem da ukaže na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata. Ovaj dan je zamišljen kao prilika da se skrene pažnja na pitanja mladih širom svijeta.

"Položaj mladih u Crnoj Gori je poboljšan u odnosu na prethodne godine, ali i dalje nije na zavidnom nivou, adekvatno njihovim potrebama i mogućnostima", poručili su u saopštenju.

Dodali su da se NVO Mladiinfo Montenegro od svog osnivanja bave unaprijeđenjem statusa mladih u Crnoj Gori kroz njihovo informisanje, edukaciju, podsticanje volonterizma i aktivnog učešća mladih u životu zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.