23. avgusta kreće autolitija od Beograda do manastira u Kumanici
Manastir Kumanica

Podrška protiestu protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti

23. avgusta kreće autolitija od Beograda do manastira u Kumanici

Auto-litija u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti 23. avgusta kreće iz Beograda i ići će skoro do granice sa Crnom Gorom, najavljuje Željko Čurović, predsjednik Saveza Srba iz Crne Gore sa sjedištem u Beogradu.

Građani će se okupiti 23. avgusta u sedam sati ujutru na parkingu ispred beogradskog Centra "Sava“, a do 13 časova bi trebalo da stignu do manastira Kumanica, koji se nalazi skoro na samoj granici između Srbije i Crne Gore.

Tamo će se okupljenima obratiti episkop Mileševski Atanasije, po čijem se blagoslovu litija i održava, predstavnici zavičajnih udruženja, a organizovan je i kulturni program, rekao je Čurović za Sputnjik.

"Naš je cilj da pripomognemo i da damo podršku zaštiti, ne samo Srpske pravoslavne crkve već i zaštiti građanskih prava u Crnoj Gori. Ovog puta su ugrožena građanska prava Srba, sjutra mogu biti ugrožena prava drugih naroda ili nacionalnih manjina. Mi stojimo u zaštiti onoga što je ljudsko“, kazao je Čurović za Sputnjik.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.