Uhapšeno 17 policajaca zbog korupcije
Ilustracija

Sarajevo

Uhapšeno 17 policajaca zbog korupcije

Protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo se preduzimaju mjere, po sumnji da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od sto krivičnih djela "primanje dara i drugih oblika koristi" i "zloupotreba položaja ili ovlašćenja", saopšteno je iz Tužilaštva KS.

Po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva, i prilikom toga su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Nad uhapšenima se sprovodi kriminalistička obrada, dodaje se u saopštenju, prenosi N1 BiH.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona Sarajevo, saopšteno je.

Akcija je sprovedena uz tehničku asistenciju Obavještajno-bezbednosne agencije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.