Bošnjačka stranka je garant očuvanja stabilnosti države
Ervin Ibrahimović

Ibrahimović ocijenio

Bošnjačka stranka je garant očuvanja stabilnosti države

Bošnjačka stranka se od svog osnivanja zalagala za nezavisnu, multietničku, multivjersku, evroatlantsku Crnu Goru u kojoj socijalna pravda i građansko društvo ne smiju imati alternativu. Smatramo da je negiranje navedenog istovremeno negiranje bogate prošlosti, ali i odricanje evropske budućnosti, rekao je u intervjuu za Pobjedu Ervin Ibrahimović, poslanik i nosilac izborne liste „Bošnjačka stranka - ispravno - Rafet Husović“, naglašavajući da sa ponosom možemo reći da je „zbog takve ispravne politike BS prepoznata kao garant stabilnosti naše domovine“.

On smatra da Crna Gora ne smije odbaciti bilo koji dio svog identiteta koji je postojao tokom viševjekovne njene istorije, jer odricanje od bilo kog svog dijela ili svoje cjeline, jeste odricanje od cijelog sebe, odnosno Crne Gore kakva jeste.

"Većinska Crna Gora je to shvatila i 21. maja 2006. demokratskim putem obnovila nezavisnost Crne Gore i pokazala na svu nepravednost i suštinsku grešku u pristupu odricanja multikulturalnosti. Nažalost, političke strukture koje su bile tada kao i danas protiv nezavisne Crne Gore i dalje ne slušaju glas naroda, već svojim političkim djelovanjem pokušavaju da uspore istinski napredak evroatlantske Crne Gore. Zato sam siguran da će građani 30. avgusta snažno poraziti takvu politiku. Građani, kao najbolji čuvari naše domovine, ponovo će dati povjerenje onim partijama kojima je Crna Gora u srcu i koje vode ispravnu državnu politiku. Građani će dati glas BS i prodržavnim partijama da bismo nastavili razvoj naše zemlje, konstantno jačanje demokratskih procesa, borbu za društvo socijalne pravde, promovisanje tolerancije, suživota i prihvatanje različitosti kao temeljnih vrijednosti Crne Gore",rekao je Ibrahimović.

Bošnjačka stranka već duže na državnom nivou vrši vlast sa DPS, SD i drugim manjinskim partijama. Na pitanje koliko se, za to vrijeme, promijenio položaj Bošnjaka u Crnoj Gori i na koji način se može još poboljšati, Ibrahimović kaže da se moramo se vraćati u daleku prošlost, dovoljno je vratiti se na početak 21. vijeka.

"Imali smo situaciju da Bošnjaci nijesu bili zastupljeni u institucijama sistema, mjesta u kojima su živjeli Bošnjaci bila su u smislu razvoja daleko iza ostalih krajeva Crne Gore.

Pojavom Bošnjačke stranke, našim učešćem u vlasti, u saradnji sa koalicionim partnerima primjetan je značajan pomak. Mi danas svjedočimo da su Bošnjaci zastupljeniji nego prije 20 godina. Iako to nije procenat koji odgovara realnom stanju i koji se mora konstantno unapređivati, možemo reći da smo zadovoljni urađenim. Takođe, naša participacija u izvršnoj vlasti doprinijela je i da se iz kapitalnog budžeta izdvajaju ozbiljnija sredstva za Rožaje, Plav, Bijelo Polje, Petnjicu i druge gradove na sjeveru naše države, što ranije nije bio slučaj. Naša saradnja sa koalicionim partnerima je rezultirala da danas živimo u boljoj Crnoj Gori, sa boljom perspektivom života naših građana ne samo na sjeveru već i u cijeloj državi. Vjerujemo da ćemo i u narednom periodu dobiti povjerenje od građana da nastavimo sa razvojem svih potencijala sjevera i Crne Gore", kaže Ibrahimović.

BS je u Vladi imala potpredsjednika Rafeta Husovića, ministra za saobraćaj i pomorstvo Osmana Nurkovića i ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića. 

Ibrahimović smatra da je učinak kadrova Bošnjačke stranke u izvršnoj vlasti u prethodne četiri godine zaista bio više nego značajan, kako za Crnu Goru, tako i za sve njene građane.

"Urađeno je puno toga na planu regionalnog razvoja, sa posebnim fokusom na sjever države. Građani znaju da je tim resorom rukovodio potpredsjednik Vlade Rafet Husović i da je sjever postao pravo gradilište. Započeti su mnogi kapitalni projekti, koji će predstavljati zamajac ekonomskog razvoja ne samo sjevera već i cijele naše domovine.

Izgradnja auto-puta je najznačajniji infrastrukturni projekat koji je Crna Gora započela u svojoj istoriji. Svjedoci smo neuporedivo boljeg stanja na našim putevima.

Značajna su ulaganja u izgradnju više ski-centara i drugih turističkih kapaciteta. Takođe su poboljšani kapaciteti i uslovi vezani za najstariju populaciju (povećanjem najniže penzije za 13%...) i lica sa posebnim potrebama. Usvojen je Zakon o radu i Zakon o PIO koji će znatno zaštititi prava građana. Zatim, obrazovne institucije kroz rekonstrukciju i izgradnju novih vrtića, osnovnih i srednjih škola, kao i mnogih drugih infrastrukturnih projekata koji treba da stvore preduslove za nove investicije, za otvaranje novih radnih mjesta i unaprijede život naših građana.

Naveo sam samo neke od kapitalnih investicija koje su obilježile rad potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića i ministara Kemala Purišića i Osmana Nurkovića, naravno koji se realizuju uz maksimalnu podršku premijera Markovića", kaže Ibrahimović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.