Završena II faza Vodovoda na Kakarickoj gori: Riješeno pitanje vodosnabdijevanja za preko 500 domaćinstava
Foto: PG Biro

Završena II faza Vodovoda na Kakarickoj gori: Riješeno pitanje vodosnabdijevanja za preko 500 domaćinstava

Gradonačelnik Ivan Vuković i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid danas su predali na upotrebu novoizgrađeni vodovod na Kakarickoj gori u koji je uloženo preko pola miliona eura. Izgradnjom 6,5 km vodovodne mreže na Kakarickoj gori riješeno je pitanje urednog i kvalitetnog vodosnabdijevanja za preko 500 domaćinstava.

“Danas smo najzadovoljniji zbog toga što smo  ispunili naše obećanje koje smo dali građanima Kakaricke gore unazad godinu i po dana, a zahvaljujući tome ovo veliko naselje, u značajnom dijelu neformalno naselje u našem gradu, nakon više decenija dobilo je vodu”, istakao je Vuković. On je podsjetio da su predstavnici gradske uprave i predstavnici Mjesne zajednice još u decembru 2018. godine napravili plan rada i u skladu sa sugestijima stručnih timova iz privrednog društva ''Vodovod i kanalizacija'' krenuli u realizaciju ovog kapitalnog  projekta. “U prethodnom periodu smo izgradili pumpnu stanicu u podnožju brda, novi potisni cjevovod u dužini od 1,5 km i novi rezervoar kapaciteta 600 kubika. U ovoj poslednjoj fazi koja je realizovana u proteklih četiri mjeseca, izgradili smo preko 6 km nove distributivne mreže i na taj način obezbijedili priključak na gradski vodovodni sistem za preko 500 domaćinstava”, naglasio je Vuković.

U narednom periodu u planu je III faza izgradnje vodovodne mreže za šta je planirano oko 100.000 eura najavio je gradonačelnik Glavnog grada.

'' Ukupna vrijednost ovog projekta je blizu pola miliona eura, ali ono što je važnije od toga jeste da smo mi riješili osnovno egzistencijalno pitanje za ogroman broj sugrađana. Obećao sam građanima Kakricke gore da ćemo u narednoj fazi riješiti ovaj problem i za sve njih koji su na narednoj visinskoj koti, u trećoj fazi već imamo projektnu dokumentaciju taj posao će nas koštati oko 100.000 eura. Nakon toga u planu je da se osvježi putna infrastruktura, i moći ćemo za nekih godinu dana da kažemo da u Kakarickoj gori postoje vrlo pristojni uslovi u skladu sa standardima 21. vijeka”, zaključio je Vuković i tom prilikom se zahvalio zaposlenima koji su u rekordnom roku završili taj projekat, uprkos nepristupačnom terenu i lošim vremenskim uslovima. 

Direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid je izrazio zadovoljstvo što je uspješno završen projekat izgradnje druge faze vodovoda na Kakarickoj gori koji obuhvata 500 domaćinstava

„ Već od naredne sedmice počinjemo sa pojedinačnim priključcima na distributivnu mrežu i u tom dijelu ćemo sa građanima održati sastanak i u skladu sa aktuelnom epidemiološkom  situacijom detaljno ćemo objasniti proceduru kako bi građani što prije dobili vodu u svoje domove kako bi ovaj sistem stavili u punu eksploataciju“, istakao je Makrid.

On je naglasio da je „Vodovod i kanalizacija“ doo  u  međuvremenu  radilo na  pronalaženju adekvatnog rješenja za treću fazu vodosnabdijevanja Kakaricke gore, odnosno da građanima koji se nalaze iznad kote 150 stvore adekvatne pretpostavke za priključenje na vodovodnu mrežu.

 „U tom dijelu smo se suočili sa određenim ograničenjima kada je u pitanju snadbijevanje električnom energijom i nadamo se da ćemo ovaj projekat u partnerstvu sa  Elektroprivredom kandidovati za sljedeću godinu kako bismo u potpunosti riješili problem vodosnadbijevanja na Kakarickoj gori“, zaključio je Makrid.

Ispred mještana Kakaricke gore Kristina Radivojević se zahvalila gradskoj upravi na predanom radu i što je u vrijeme pandemije u rekordnom roku završen projekat II faze vodosnadbijevanja Kakaricke gore. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.