Djeca do pet godina mogu biti superprenosioci virusa na druge
Ilustracija

Tvrdi profesor sa Harvarda Vilijam Hejstlin

Djeca do pet godina mogu biti superprenosioci virusa na druge

Za mjesec dana broj djece oboljele od koronavirusa na Floridi porastao je za 137 odsto, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

U periodu od 9. jula do 9. avgusta broj djece starosti do 17 godina oboljele od virusa kovid 19 porastao je sa 16.797 na 39.735.

U istom periodu broj hospitalizovane djece porastao je sa 213 na 436, odnosno porastao je za 105 odsto, prenosi CNN.

Procentualno broj zaražene djece na Floridi u prethodnom mjesecu znatno je veći nego na nacionalnom nivou, gdje to povećanje iznosi 90 odsto.

Djeca ipak imaju lakše simptome i brže prebole koronavirus.

Kako napominje CNN, procenat djece koja su hospitalizovana varira od 0,5 do 5,3 odsto, a umrlih od kovida 19 je 0,4 odsto među djecom.

Djeca lako šire virus

"Djeca starosti do pet godina mogu da budu superprenosioci virusa na druge. Ispostavilo se da imaju hiljadu puta više virusa u nosu nego što je potrebno za inficiranje drugih. Zato su oni veoma, veoma opasni", kaže profesor sa Harvarda Vilijam Hejstlin.

On upozorava da je virus u mnogo čemu sličan prehladama, a da djeca takođe i njih lako šire.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.