Windows 10 ažuriranje: Copy-Paste više nikada neće biti isti
Ilustracija

Na proljeće novi Windows 10X

Windows 10 ažuriranje: Copy-Paste više nikada neće biti isti

Sve se više priča o tome da Microsoft na proleće 2021. godine planira novi Windows 10X, ali bi neke nove opcije mogle da stignu na Windows 10 mnogo prije nego što se očekuje.

Među promjenama bi mogao da se nađe i novi panel koji će zauvijek da promijeni to kako copy-paste funkcioniše.

Microsoft će, tako, da doda panel na koji korisnici mogu da dodaju emotikone, GIF-ove, te druge sadržaje. Novi panel pored toga sadrži i nekoliko novih funkcija koje bi korisnicima trebalo da olakšaju dodavanje sadržaja u poruke, dokumenta, te mejlove.

Tu je i opcija "Clipboard history", koja prikazuje elemente koji su poslednji kopirani na panel, a Windows korisnicima već omogućava da joj pristupe kada kliknu na Windows taster i V, prenosi PC Press.

Najveći problem je u tome što se u okviru ove opcije trenutno čuva do 25 elemenata koji su prethodno korišćeni, pa se stari brišu čim se pojave novi, ali bi to uskoro moglo da se promjeni.

Na Windows 10 uskoro stiže nova "Clipboard history" opcija, i ne podržava samo tekst, već i fotografije, te HTML sadržaje. Tako će prastara copy-paste funkcija da pretrpi promjenu koja bi uskoro mogla da je pošalje u istoriju, budući da se sadržaji sve rjeđe kopiraju, a sve češće pamte.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.