Preminuo zatvorenik u UIKS-u
UIKS

Državljanin BiH

Preminuo zatvorenik u UIKS-u

Državljanin BiH A. S., koji je izdržavao kaznu zatvora u UIKS-u, preminuo je danas, saopšteno je iz UIKS-a.

Zatvorenik A. S. koji se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija-Zatvor za duge kazne, preminuo je dana 11.08.2020. godine oko 12,00 časova.

Po registrovanju pogoršanja zdravstvenog stanja kod zatvorenika A. S. (koji je inače bolovao od epilepsije) koje je prijavljeno od strane drugog zatvorenika, nadležni iz Službe obezbjeđenja i Sektora za zdravstvenu zaštiti, preduzeli su radnje i mjere iz svoje nadležnosti i zatvoreniku ukazali ljekarsku pomoć, uprkos čemu je nastupila smrt ovog lica.

O gore navedenom obaviještena je Uprava policije-OB Danilovgrad, sud, nadležno tužilaštvo, kao i diplomatsko–konzularno predstavništvo Federacije BiH (kako se radi o njihovom državljaninu).

Tijelo zatvorenika A. S. prevezeno je u Klinički centar Crne Gore, gdje će biti izvršena obdukcija u cilju utvrđivanja uzroka smrti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.