ASK: Sprovodimo monitoring predizbornih aktivnosti i troškova političkih subjekata
Agencija za sprječavanje korupcije

ASK: Sprovodimo monitoring predizbornih aktivnosti i troškova političkih subjekata

Agencija za sprečavanje korupcije sprovodi monitoring predizbornih aktivnosti i kontroliše troškove svih aktivnosti političkih subjekata, saopšteno je iz ASK-a, u okviru čega prikuplja i podatke o njihovom oglašavanju na različitim platformama, bilbordima, internet stranicama, elektronskim i štampanim medijima i dr.

"Agencija vrši analizu svih prikupljenih podataka o pruženim uslugama političkim subjektima tokom izborne kampanje.

Kad su u pitanju aktivnosti političkih subjekata, Agencija je po službenoj dužnosti pokrenula 83 postupka u cilju prikupljanja informacija i utvrđivanja činjenica koje se odnose na pružene usluge političkim subjektima u izbornoj kampanji, kao i 14 postupaka po podnijetim prigovorima koji se, između ostalih, odnose i na subjekte koji pružaju usluge medijskog oglašavanja.

O svim sprovedenim postupcima i rezultatima sprovedenih postupaka Agencija će blagovremeno obavijestiti javnost", piše u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.