Simović u Petnjici: Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati
Sastanak u Petnjici

Simović u Petnjici: Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati

„Vlada u kontinuitetu ulaže napore u pravcu unapređenja kvaliteta života i uslova rada u Petnjici. Realizovani su brojni projekti u oblastima putne i energetske infrastrukture i vodosnabdijevanja. Evidentan je zamah u oblasti poljoprivrede, posebno među mladima. Sve ovo ohrabruje i ukazuje da Petnjica odgovorno i posvećeno ide naprijed. Pred nama je još dosta posla koji ćemo uraditi zajedno“ kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na sastanku sa predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem i saradnicima.

U nastavku posjete potpredsjednik Simović je obišao vodovod „Murovsko vrelo“ u koji su Vlada i lokalna samouprava do sada investirali više od milion eura. Urađeno je više 16 km primarne i započeta izgradnja sekundarne mreže. Ovim vodovodom riješiće se vodosnabdijevanje za preko 700 domaćinstava.

2

U MZ Godočelje Simović se sastao sa poljoprivrednicima Petnjice sa kojima je ragovarao o tekućim izazovima sa kojima se proizvođači suočavaju: infrastrukturi, plasmanu proizvoda i programima podrške.

3

Prošle godine u Petnjici urađeno je 10km asfaltnih seoskih puteva, a ove godine u toku je izgradnja 18km. Samo kroz projekte Ministarstva poljoprivrede u posljednje dvije godine u Petnjici je izgrađeno oko 6km asfaltnih puteva.

„Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati", kazao je Simović.

petnjica

Nakon sastanka sa poljoprivrednicima, Simović je posjetio poljoprivredno gazdinstvo Šabotića u MZ Tucanje i gazdinstvo Ivezića u MZ Azanje.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.