Objavljen Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole
Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete

Objavljen Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole

Ministarstvo prosvjete objavilo je Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole za školsku 2020/21. godinu, a ukupan broj mjesta u ovom upisnom roku je 2031. Prijava se vrši elektronski, putem portala www.upisi.edu.me od 14. do 17. avgusta 2020. godine.

"U svim opštinama mjesta ima za sve učenike koji su završili osnovnu školu, a od ukupnog broja mjesta u ovom roku, na programima u trogodišnjem trajanju ima 635 mjesta, na programima u četvorogodišnjem trajanju 859 mjesta, a u gimnazijama 506 mjesta. Za učenike koji žele da se obrazuju po programima iz oblasti muzičke umjetnosti broj mjesta je 31", naveli su iz Ministarstva.

Kako su kazali u toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana u 16 sati objavi ažuriranu rang listu kandidata, prijavljenih do 15 sati toga dana.

Rang lista se objavljuje sajtu ili oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova. Konačna rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 19. avgusta.

Dodajući, nakon objavljivanja rang liste, prilikom upisa, učenici podnose školi originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju, u rokovima koje odredi škola.

"U junskom roku u prvi razred srednje škole upisano je 6302 učenika. U obrazovne programe gimnazije upisano je 1928 učenika, u obrazovne programe stručnih škola u četvorogodišnjem trajanju 3174 učenika, a u programe u trogodišnjem trajanju upisano je 1200 učenika", zakljućuju iz Ministarstva.

Konkurs je objavljen na vebsajtu Ministarstva prosvjete

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.