Janović: Naša politika dala mjerljive i zavidne rezultate kada je u pitanju omladinska politika

Politika Demokratske partije socijalista koju sprovodi Vlada i Ministarstvo sporta i mladih u protekle četiri godine dala je mjerljive i zavidne rezultate kada je u pitanju omladinska politika, ocijenio je Nikola Janović , kandidat za poslanika na listi „Odlučno za Crnu Goru - DPS Milo Đukanović“.

"Zaokružili smo institucionalni i normativni okvir, donesen je Zakon o mladima i strategija za mlade, otvorili smo Omladinske centre i klubove u 11  naših opština, a u saradnji sa lokalnim samoupravama donijeli lokalne akcione planove u 21 od 24 crnogorske opštine.Uspostavili smo i ojačali saradnju sa regionalnom kancelarijom za saradnju mladih kao regionalnog mehanizma za odgovor na iste izazove sa kojima se susreću mladi u regionu. Uložili smo preko milion eura u omladinske projekte koje sprovode omladinske organizacije za unapređenje politike za mlade. Omogućili smo evropsku omladinsku benefit karticu za preko 8.000 naših mladih ljudi.", podsjetio je Janović.

Prepoznavši da je bezbjednost djece i mladih na internetu danas izazov u eri društvenih mreža,podsjetio je da je pokrenut i da se sprovodi istoimeni projekat sa kolegama iz Ministarstva javne uprave, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije. 

"Uradili smo analizu potreba mladih na osnovu kojeg sprovodimo javni interes u oblasti omladinske politike, sa još većim elanom nakon velike pobjede 30. avgusta nastavićemo da unaprijeđujemo omladinsku politiku.Poručio bih svim društvenim i političkim akterima da prethodno se barem elementarno informišu što je sve urađeno u oblasti omladinske politike u prethodne četiri godine i daju, ne samo verbalno, nego i konkretan doprinos kako bi mladi postali nosioci društvenog razvoja naše države.", zaključio je aktuleni ministar sporta i mladih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.