Čaj od koprive liječi anemiju i vraća energiju
Ilustracija

Čaj od koprive liječi anemiju i vraća energiju

Kopriva je samonikla biljka, koja uspjeva na zemljištu bogatom azotom. Možete je naći u šumama, livadama i pokraj puta.

Za pripremanje čaja trebalo bi da koristite mlade listove ove biljke, ali kako je cijela kopriva ljekovita, stabljika i korijen se takođe mogu da upotrijebe za spremanje ovog napitka.

Kako da napravite čaj od koprive?

Sipajte u šerpu onoliko šolja vode koliko želite da napravite čaja od koprive i prokuvajte je. Kada voda počne da ključa, sipajte broj kašika usitnjenih listova koprive srazmjeran sa brojem čaša vode. Sklonite čaj sa vatre, poklopite šerpu i ostavite da odstoji 20 minuta.

Nakon toga procijedite čaj i popijte ga kada se ohladi. Najbolje bi bilo da ne sladite čaj, međutim ukoliko vam ukus ne odgovara možete da dodate nanu koja će da učini čaj pitkim.

Napitak koji liječi otok i izbacuje višak vode iz tijela: recept koji je primjenjivao i sam Hipokrat

RECEPT:

Ovaj čaj najbolji je ukoliko odstoji nekoliko sati, a treba da ga pijete od jedne do tri šolje dnevno, u zavisnosti od zdravstvenog stanja. Vrlo je moćan u borbi protiv hroničnih bolesti, ali u tom slučaju treba da ga konzumirate i do nekoliko mjeseci. Pogodan je i za trudnice, ali u manjim količinama.

cajkopriva730x430

Foto: Ilustracija 

Nauka dokazuje da je kopriva vrlo efikasna kod anemije. Kako sadrži dosta gvožđa, te doprinosi stvaranju eritrocita. Organizmu stvara potrebnu energiju, a uspješno rješava probleme sa aknama i kožnim oboljenjima.

 

Ljekovite biljke

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.