Počele prijave za domove uz poštovanje mjera NKTa

Počele prijave za domove uz poštovanje mjera NKTa

Prvi dan za podnošenje prijava za smještaj u domovima u Crnoj Gori protekao je bez gužve. Svega tri učenika u Podgorici aplicirala su za Dom i to elektronskim putem, kazala je za Novu M Slobodanka Ćeranić, jedna od članica komisije.

"Pravo na smještaj imaju svi redovni učenici koji su van Podgorice, a pohađaju jednu od devet srednjih škola u Podgorici. Obezbijedili smo sve mjere  koje nalaže novonastala situacija Covid 19", kazala je Ćeranić.

Učenici su u obavezi da prilože neophodnu dokumentaciju koja je predviđena konkursom. Dakle, mogu to uraditi lično, uz postovanje svih preporuka u cilju spriječavanja širenja korona virusa, ali i elektronskim putem kao i poštom.

"Potrebna dokumentacija su ovjerena svjedočanstva od osmog i devetog razreda za prvu godinu, a za drugu, treću i četvrtu svjedočanstva od završnog razreda, takođe ovjerena. Osim toga, potvrdu o mjestu boravka, odnosno prebivališta.", kaže ona za Novu M.

U Domu učenika u Podgorici ima mjesta za 130 učenika, u Kotoru za 50 , u Nikšiću 44, u Plužinama 89, na Cetinju 15, a u Beranama 127 mjesta.

"Bude skoro svake godine popunjeno, uglavnom taj broj bude tu približno isti, nema nekog pada niti velikog porasta broja zainteresovanih . Kapaciteti nam budu svake godine popunjeni",  dodaje Ćeranić.

Kako navodi, za cijenu od oko 25 eura, na mjesečnom nivou, učenici imaju smještaj, tri obroka, besplatno korišćenje interneta kao i biblioteke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.