Prelević: Izgraditi državne stanove za mlade
Foto: SD

Prestavljajući program SD-a

Prelević: Izgraditi državne stanove za mlade

Socijaldemokrate će se zalagati za gradnju državnih stanova koji bi se mladima davali na korišćenje uz povlašćenu kiriju, ili bi im se omogućila kupovina stana po povoljnim uslovima, kao podsticajna mjera na putu osamostaljivanja i rješavanja životnih pitanja, kazao je danas Aleksa Prelević, kandidat na listi Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO“, prestavljajući program SD-a.

Govoreći o mladima, Prelević je rekao da je će se Socijaldemokrate zalagati i za bolje infrastrukturne uslove za djecu i mlade, kako bi imali više dostupnih sadržaja za sport, rekreaciju i zabavu.

Tako je istakao da će se raditi na izgradnji dječjih igrališta i teretana na otvorenom, dječjih poligona i slično, te dodao: “Zalagaćemo se za afirmisanje mladih sportista koji postižu odlične rezultate i pokazuju izražen potencijal za bavljenje sportom, kao i za kreiranje kampanje kojom bi se uticalo na razvoj sporta i rekreacije kod mladih, počev od predškolskog uzrasta”. 

On je istakao da je osim obrazovanja i zapošljavanja nužno da mladi budu integrisani u sistem odlučivanja i da njihov društveni aktivizam ima konkretne rezultate u pitanjima koja ih se direktno tiču. 

“Mladi hoće da se pitaju, a ne figuriraju. Mladost i energija koju mladi imaju ne može se zamijeniti niti nadomjestiti bilo čime, niti bi trebalo. Tu energiju potrebno je samo usmjeriti na konstruktivne stvari i to tako što ćemo mladima dati priliku da osjete da se zaista pitaju i da zaista odlučuju. Mi u Socijaldemokratama nikad se nijesmo borili ispraznim riječima, već radom i konkretnim inicijativama. Upravo zato, kroz stambeno obezbjeđenje, više sadržaja za mlade i više mogućnosti da se pitaju, sad radimo na ovoj važnoj oblasti. A mladi to prepoznaju i zato imamo njihovu veliku podršku", zaključio je Prelević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.