Beskamatni reprogram namjenskih kredita za poljoprivredu – Treći paket Vladinih mjera
Foto: Vlada CG

Beskamatni reprogram namjenskih kredita za poljoprivredu – Treći paket Vladinih mjera

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za subvencionisanje kamate tokom grejs perioda datog reprogramom postojećih namjenskih kredita za poljoprivredu, agroindustriju i ribarstvo.

Ovaj Javni poziv je u okviru Trećeg Vladinog paketa socio-ekonomskih mjera, sa ciljem podrške sektorima poljoprivrede i ribarstva za održavanje likvidnosti. 

"Ovom mjerom Vlada pruža mogućnost zainteresovanim pravnim i fizičkim licima da ostvare pravo na subvencionisanje kamate tokom grejs perioda u trajanju od 12 mjeseci za postojeće kredite kod komercijalnih banaka ili Investicionog razvojnog fonda. Pravo na subvencionisanje će moći da ostvare fizička lica, privredna društva i preduzetnici, koji su registrovani poljoprivredni proizvođači, registrovani ribari, registrovani uzgajivači ribe ili prerađivači poljoprivrednih i ribljih proizvoda, koji do 31.12.2020. godine podnesu zahtjev za subvencionisanje kamate, u skladu sa uslovima i procedurom naznačenim u tekstu Javnog poziva", naveli su iz Ministarstva.

Kompletni tekst Javnog poziva možete pogledati OVDJE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.