"Ubijena novinarka kao ni osumnjičeno lice Y.F. nijesu posjećivali Crnu Goru"

Veljović: Bez zahtjeva policije Malte o ubistvu novinarke

Prvi čovjek crnogorske policije Veselin Veljović rekao je da Uprava policije nije dobijala direktne zahtjeve od policije Malte u vezi s ubistvom malteške novinarke Daphne Caruana Galizia.

"U vezi sa ubistvom malteške novinarke Daphne Caruana Galizia, Uprava policije nije dobijala direktne zahtjeve od policije Malte. Izvršenim provjerama utvrđeno je da ubijena novinarka kao ni osumnjičeno lice Y.F. nijesu posjećivali Crnu Goru", navodi Veljović.

On je kazao da Policija Malte od Uprave policije Crne Gore "nije tražila bilo kakve provjere za crnogorsku kompaniju koja gazduje vjetroelektranom 'Možura', firma Možura Wind Park d.o.o., kao ni lica u tom društvu".

"Uprava policije nije od policije Malte dobijala zahtjeve za provjere firmi koje se pominju u medijima da su povezane sa VE 'Možura', kao ni za eventualne povezanosti sa državnim zvaničnicima Crne Gore", saopštio je Veljović, objavljeno je na Tviteru Uprave policije.

U slučaju konkretnih zahtjeva od policije Malte u vezi sa slučajem ubistva novinarke Daphne Caruana Galizia, Uprava policije će, rekao je Veljović, postupati blagovremeno i tim zahtjevima će dati prioritet u svom radu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.