Rastoder: Otkriti autore grafita ili prekid komonikacije sa institucijama
Esad Rastoder, foto: Privatna arhiva

Rastoder: Otkriti autore grafita ili prekid komonikacije sa institucijama

Predsjednik Bošnjačkog saveza iz Njujorka Esad Rastoder pozvao je nadležne organe države Crne Gore da odmah otkriju i kazne autore uvredljivih grafita u Beranama. U suprotnom, kako je kazao, pozvaće sve Bošnjake u dijaspori na prekid komunikacije sa crnogorskim institucijama.

Rastoder pita, dokle će država i njeni organi skrivati događaje u Beranama.

"Ovih dana smo svjedoci divljanja četnika koji neprestalno prijete, kako oni kažu Turcima, čudno je i to da na to ne reaguje jedna velika sila poput Turske", kazao je Rastoder, prenosi RTCG.

Oni koji su iscrtali grafite u Beranama, smatra Rastoder, žele da dokažu da Bošnjaci-Muslimani nijesu kostutivni-autohtoni narod u Crnoj Gori, već da su, kako je kazao, ostaci osmanlijskog carstva.

"Mi dobro znamo ko smo i šta smo i ko je nad nama izvršio 11 genocida", kazao je Rastoder.

Bošnjački savez iz Njujoprka poziva državne organe da odmah otkriju počinioce, kazne ih, i o tome obavijeste javnost.

"Ukoliko to ne urade BSCG u NY, će pozvat sve Bošnjake u dijaspori na prekid svih komunikacija sa institucijama države Crne Gore, ukoliko ne pronađu i kazne počinioce", kazao je Rastoder.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.