Nema govora o smanjenju plata u državnoj upravi, institucijama i preduzećima

Premijer saopštio

Nema govora o smanjenju plata u državnoj upravi, institucijama i preduzećima

Premijer Duško Marković poručio je da Vlada garantuje redovnost plata, penzija i socijalnih davanja i da je osigurala održivost javnih finansija na duži rok, te da stoga nema govora o smanjenu plata u državnoj upravi, institucijama i preduzećima.

„Ekonomsku krizu izazvanu globalnom epidemijom koronavirusa, Crna Gora je dočekala spremno, a odgovor države na krizu bio je odlučan, efektivan i izdašan zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici koju vodimo. Vlada garantuje redovnost plata, penzija i socijalnih primanja. Povećavali smo i plate i penzije i socijalna davanja kad god smo mogli, a smanjivali jedino funkcionerima kada je to bilo nužno. Obezbijedili smo podršku našoj privredi i građanima, osigurali održivost javnih finansija na duži rok, i zato nema govora o smanjenju plata u državnoj upravi, institucijama i preduzećima“ – saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.