Jonica: Politička odluka DIK-a, poremetili smo interes DPS-a
Snežana Jonica, Foto: Socijalisti Crne Gore

Najavila žalbu Ustavnom sudu

Jonica: Politička odluka DIK-a, poremetili smo interes DPS-a

Snežana Jonica, predsjednica Socijalista Crne Gore kazala je da je odluka Državne izborne komisije (DIK)-a da im ne odobri listu "Snežana Jonica - Socijalisti Crne Gore - Da živimo kao Jugosloveni" politička.

Pojasnila je da su tek nakon 20 časova dobili rješenje Državne izborne komisije kojim se odbija proglašenje njihove izborne liste.

"Sadržina obrazloženja je besmislena, smiješna, nezakonita i neustavna taman kao i odluka DIK-a da se bolesnima od korone  oduzima biračko pravo. Znamo da smo, predajući listu po manjinskom modelu, poremetili interes DPS-a, ali kolege iz opozicije, koji su zajedno sa DPS-om glasali protiv naše liste, treba da objasne zašto im smeta da poslanički mandat, koji je uvijek uzimao DPS, sada po prvi put dođe u ruke opozicione partije", poručila je Jonica.

Jonica je najavila da će Socijalisti, u zakonskom roku, podnijeti žalbu Ustavnom sudu Crne Gore na rješenje DIK-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.