Mladi prednjače u brzoj vožnji
Ilustracija

Policija nadzire drumove Crne Gore

Mladi prednjače u brzoj vožnji

Posljednjih dana, zabilježeno je više saobraćajnih nezgoda. I dok policija konstantno nadzire ponašanje vozača, uglavnom mlađe osobe i dalje prednjače u brzoj vožnji.

Uprkos visokim kaznama, policijski službenici, takozvani presretači, redovno bilježe prekršaje posebno kada su u pitanju mladi vozači.

"Problem su samo mladi vozači, vozači koji nemaju navršene 24 godine jer porast imamo tu počinjenih prekršaja. Prošli mjesec smo od 7 stradalih lica u saobračaju imali 4 mlada vozača koji su bili 2002. godište jer mislim da oni sa 18 godina, 20, nijesu svjesni stanja u kome mogu svakog minuta u saobraćaju da budu. Imamo mladih vozača koji prekorače više od 70 i samim tim ispune uslov, po novom zakonu, gdje je lišavanje slobode", kazao je Predrag Petrušić iz Grupe republičke policije za bezbjednost saobraćaja, prenosi TVCG.

Petrušić navodi da su u pojedinim slučajevima morali da sustignu vozače koji su vozili više od 200 kilometara na sat.

"Tu oko 300 do 400 kilometara možda napravimo u toku smjene. Bilo je u toku smjene i oko 30-ak prekršaja koji su sankcionisani. Svi imaju neki svoj razlog, neko žuri veoma hitno mu je, nebitan je razlog, neko s namjerom opet, u pitanju je bolest, u pitnaju je nekakva opet obaveza koja po nama nije opravdana", dodao je Petrušić.

A zbog najtežih saobraćajnih prekršaja, slijedi i hapšenje vozača.

RTCG/TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.