Mauricio Sari više nije trener Juventusa
Mauricio Sari

Čelnici "Stare dame" uručili otkaz 61-godišnjem stručnjaku

Mauricio Sari više nije trener Juventusa

Italijan Mauricio Sari više nije trener torinskog Juventusa, potvrdio je klub.

Čelnici "Stare dame" uručili su otkaz 61-godišnjem stručnjaku nakon šokantnog ispadanja u osmini finala Lige šampiona od Olimpika iz Liona.

Juventus je ove sezone osvojio deveti uzastopni Skudeto, ukupno 36, ali to nije bilo dovoljno da rukovodstvo na čelu sa Andreom Anjelijem "progleda kroz prste" Sariju, prenosi B92-

Mediji su već krenuli da navode ko bi mogao da sjedne na klupu ovog velikana.

Navodi se da su Maurisio Poketino, Zinedin Zidan i Simone Inzagi već kontaktirani.

Sari je u karijeri trenirao veliki broj italijanski klubova, a dobri rezultati su ga preporučili Čelsiju, u kojem je proveo godinu dana (2018/19), da bi se 2019. preselio u Torino.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.