U KCCG se liječi 26 pacijenata od Covid-19, petoro životno ugroženih
Klinički centar Crne Gore

Dvoje oboljelih na respiratoru

U KCCG se liječi 26 pacijenata od Covid-19, petoro životno ugroženih

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se liječi 26 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19. U Intenzivnoj jedinici Interne klinike liječi se pet pacijenata koji su životno ugroženi, od kojih su dva priključeni na invazivnu mehaničku ventilaciju (respirator), saopšteno je iz te ustanove.

Deset pacijenata liječi se u u Poluintenzivnoj jedinici.

U Klinici za infektivne bolesti nalazi se 10 pacijenata, u Internoj klinici 15 i jedno dijete sa komorbiditetom u Institutu za bolesti djece, navodi se u saopštenju.

U Opštoj bolnici Berane liječi se 48 Covid-19 pozitivnih pacijenata, od kojih pet pacijenata ima tešku kliničku sliku, a dva pacijenta se nalaze na neinvazivnom respiratoru, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U Crnoj Gori, trenutno, od Covid-19, oboljele su 1.192 osobe.

Najviše aktivno inficiranih je u Podgorici 461, Bijelom Polju 139, u Baru je aktivan 121 slučaj, a u Nikšiću 103. U Danilovgradu, Tuzima i Šavniku nema aktivno oboljelih.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa Covid-19, od početka juna je 52, a od početka epidemije 61.

Hospitalizovao je 160 pacijenata, od kojih je šest na mehaničkoj potpori disanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.