BIH:  U poslednja 24h preminulo devet osoba od posljedica koronavirusa
ilustracija

BIH: U poslednja 24h preminulo devet osoba od posljedica koronavirusa

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovane 282 novozaražene osobe, od čega u Federaciji 198, a u Republici Srpskoj 84, a preminulo je devet osoba.

U Republici Srpskoj su preminula četiri pacijenta, a u Federaciji pet.

Od početka epidemije u Federacijije testirano 92.930 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 8.026 osoba.

Oporavilo se 4.305 pacijenata, a trenutno je aktivan 3.531 slučaj.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 190, od čega je 121 osoba muškog, a 69 ženskog pola.

U najnovijem izveštaju iz Republike Srpske navodi se da je od 292 testirana uzorka koronavirus potvrđen kod 84 pacijenta.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić upozorio je da je u RS nepovoljna i zabrinjavajuća epidemiološka situacija, s obzirom na broj zaraženih i težinu kliničke slike pacijenata koji zahtijevaju hospitalizaciju.

On je rekao da se u poslednjih sedam dana broj hospitalizovanih kreće između 250 i 280 pacijenata, navodeći da je izazov organizacija redovne zdravstvene zaštite u takvim okolnostima.

Šeranić je istakao da je nošenje maske najjednostavnija mjera prevencije, da maska štiti ne samo od virusa korona, nego i od svih drugih respiratornih infekcija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.