SNP Podgorica: Mora se prestati sa betonizacijom Podgorice
Foto: SNP Podgorica

Posječeno nekoliko stabala zbog kružnog toka

SNP Podgorica: Mora se prestati sa betonizacijom Podgorice

Izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića između Bloka V i VI, već je odnijela prve žrtve, kazali su iz Odbora SNP-a Glavnog grada Podgorice.

"Naime, Glavni grad je sproveo ono što je najavio, pa je danas posječeno nekoliko stabala starih četrdeset godina", saopštili su iz Odbora SNP-a Glavnog grada.

Na ovaj način, kako su naveli, mještani pomenutih naselja ostali su bez zelenila koje je predstavljalo simbol tog dijela grada.

"Ne sporeći značaj ove investicije, posebno imajući u vidu česte saobraćajne gužve do kojih dolazi na toj dionici, smatramo da je ipak trebalo voditi računa o postojećem zelenilu i učiniti sve da se ono očuva u što je moguće većoj mjeri", ističu iz Odbora SNP-a.

Dodaju da je ovakvo nemilosrdno uklanjanje drvoreda u suprotnosti i sa ustavnom odrednicom kojom je Crna Gora definisana kao ekološka država.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da se mora prestati sa betonizacijom Podgorice i raditi na očuvanju zelenih površina za naše građane, a posebno za generacije koje dolaze.

"Zato, oštro protestujemo protiv ovakvih postupaka gradske uprave i apelujemo da se oni više nigdje ne ponove", zaključuju iz Odbora SNP-a Glavnog grada.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.