Medicinsko osoblje KCCG-a požrtvovano, hrabro i profesionalno radi od prvog dana epidemije: Primjenjuju mjere zaštite po svjetskim standardima
Foto: PR Centar

Medicinsko osoblje KCCG-a požrtvovano, hrabro i profesionalno radi od prvog dana epidemije: Primjenjuju mjere zaštite po svjetskim standardima

Medicinsko osoblje Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od prvog dana epidemije koronavirusa radi posvećeno, hrabro i odgovorno i primjenjuje mjere zaštite po svjetskim standardima, zahvaljujući kojima nema širenja infekcije među zaposlenima te ustanove.

To je saopštio direktor KCCG-a, Jevto Eraković, nakon obilaska Interne klinike, sa intenzivnom i polu-intenzivnom jedinicom, gdje se liječe najteži pacijenti koji se hospitalizuju i u KCCG-u i Crnoj Gori, koji su oboljeli od koronavirusa.

„Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo medicinskom osoblju KCCG-a koje je požrtvovano, hrabro i profesionalno radi od prvog dana epidemije. Zahvaljujući takvom radu, vidljivi su i rezultati“, istakao je Eraković u izjavi za PR Centar.

erakovic

Eraković, foto: PR Centar

On je kazao da pacijenti koji se nalaze u polu-intenzivnoj jedinici, nakon intenzivne terapije i tretmana u situaciji su da se brzo očekuje njihov odlazak kući, kao izliječenih pacijenata.

„Ovo je još jedan pokazatelj dobrog i požrtvovanog rada Infektivne klinike, Interne klinike, Urgentnog centra. Onih organizacionih jedinica koje su najviše opterećene u borbi protiv Covid 19 infekcije“, rekao je Eraković.

IMG8993

Foto: PR Centar

I druga odjeljenja KCCG-a, kako je pojasnio, u zavisnosti od različitih dijagnoza, u situaciji su da liječe pacijente oboljele od Covid 19 infekcije.

„Na tim odjeljenjima, oni nemaju dominantnu sliku Covid 19, ali moraju se i prema njima preduzimati sve mjere zaštite i prevencije medicinskog osoblja i kadra, kao da je u pitanju najozbiljnija manifestacija ove bolesti“, naveo je Eraković.

IMG9001

Foto: PR Centar

Govoreći o načinu na koji medicinsko osoblje KCCG-a tretira pacijente i primjenjuje mjere zaštite, Eraković je kazao da je danas imao priliku da se uvjeri da je sve po svjetskim standardima

„Poručujemo svim građanima Crne Gore da se pridržavaju mjera, koje su nam neophodne, u cilju sprečavanja daljeg širenja ove infekcije. Vidimo i sami da značajan broj naših građana to i poštuje, ja im se ovog puta zahvaljujem, a pozivamo i druge da slijede njihov primjer“, rekao je Eraković.

IMG8995

Foto: PR Centar

Poručio je da KCCG, kao što je bio od početka, ostaje stub i temelj zdravstvenog sistema Crne Gore.

„Možemo apsolutno da se nosimo sa problemima i sa ovo infekcijom u mnogo većem broju. Nadam se da nećemo dolaziti do tih brojeva. Pokazujemo da terapijske, dijagnostičke, i sve ostale procedure koje primjenjujemo u KCCG-u su ono što je u skladu sa svim evropskim standardima“, istakao je Eraković.

On je poželio svim pacijentima brz oporavak, i kazao da se nada „da ćemo brzo izaći svi zajedno iz ove situacije“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.