Bolnica Nikšić: Pet pacijenata životno ugroženo, jedan na respiratoru
Dr Ilija Ašanin

Bolnica Nikšić: Pet pacijenata životno ugroženo, jedan na respiratoru

Direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin kazao je da se u toj zdravstvenoj ustanovi na liječenju od Kovida-19 nalaze 43 pacijenta, dok ih je pet životno ugroženo, a jedan je na respiratoru.

Ašanin je saopštio da su 33 pacijenta smještena na Infektivnom odjeljenju.

"Njih 30 je Kovid pozitivno, tri su na opservaciji i čekamo rezultate testova. Na Odjeljenju psihijatrije imamo deset pacijenata. Ono što je dobro, od tih deset pacijenata koji su bili kovid pozitivni, liječeni od teških upala pluća, pet pacijenata će biti vraćeno danas u Specijalnu bolnicu za psihijatriju u Kotoru, jer su njihovi testovi negativni", rekao je Ašanin za RTCG.

Loše je, kako je rekao, to što imaju jednog pacijenta koji se nalazi na respiratoru i u dosta je teškom stanju i životno je ugrožen.

"Od ostalih pacijenata imamo četiri koja su životno ugrožena, ali nijesu na respiratoru, nadamo se da nećemo doći u situciju da budu na respiratoru", ističe Ašanin.

Medicinsko osoblje, kazao je, pokazalo je visok stepen profesionalnosti.

"Sada ovih dana vršimo i smjenu, da tako kaže, osoblja u Kovid bolnici. Ulazi u rad druga grupa ljekara i medicinskih sestara, pa će oni narednih mjesec dana biti u kovid zoni i posvetiti se borbi za život pacijenata koji su na liječenju", rekao je Ašanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.