Isidora Bjelica biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana: Nije htjela da pokaže koliko joj je teško

Književnica Isidora Bjelica biće sahranjena sjutra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u 16 časova, saopštio je njen sin Lav Pajkić.

Veoma je teško da se organizuje sahrana u vrijeme epidemije... Komemoracija će da bude održana u subotu u 12 časova u maloj sali Sava centra, dok će sahrana da bude istog dana, a moja majka biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u 16 časova", rekao je on.

On je rekao da je borba njegove majke trajala skoro osam godina, a poslednjih mjeseci se, kaže, borila za svaki dah, a nije htjela da pokaže koliko joj je teško, prenosi Tanjug.

Pisala je skoro do kraja, prenio je Lav Pajkić Novostima.

Isidora Bjelica preminula je u srijedu u Beogradu u 52. godini, nakon duge i teške borbe s bolešću.

Bjelica je objavila preko šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom.

Dobitnik je dva Beogradska pobjednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. vijeka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade „Dragiša Kašiković" za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.