Još uvijek se čeka obdukcioni nalaz o smrti novorođenčeta u Bijelom Polju
Foto: J.Ć.

Još uvijek se čeka obdukcioni nalaz o smrti novorođenčeta u Bijelom Polju

Iako je prošlo 20-ak dana od kako je u centru Bijelog Polja u kontejneru nađena najlonska kesa sa mrtvim novorođenčetom, istražni organi još rade na identifikaciji “nesavjesne majke”. Povodom tog slučaja Više državno tužilaštvo je formiralo predmet, pišu Dnevne novine.

“U toku su operativne radnje kako bi se razriješio ovaj slučaj. Čeka se obdukcioni i DNK nalaz kada će biti jasnije mnogo detalja u vezi sa ovim slučajem. To će, prije svega, pokazati vrijeme smrti, kao i to da li je beba živa bačena u kontejner. Izuzeti DNK tragovi mogu dovesti do nesavjesne osobe. Međutim, i tu može nastati problem ukoliko se radi o maloljetnoj koja nije registrovana u bazi podataka. Sve su to okolnosti nedoumice koje će biti razriješene”, kazao je Dnevnim novinama sagovornik blizak istrazi.

Kako je ranije saopšteno, kontaktirani su lokalni i domovi zdravlja i bolnice okolnih gradova, kako bi se identifikovala majka ženskog novorođenčeta.

“Izuzeti su raspoloživi materijalni dokazi sa lica mjesta, uzet je uzorak DNK, izuzet e video nadzor sa kamera okolnih objekata, preko kojeg će istraga takođe pokušati da utvdi ko je novorođenče bacio u kontejner. Problem je što neki od video zapisa sa okolnih nadzornih kamera dosežu do prvog kontejnera a mrtva beba je nađena u trećem. Ali bićemo uporni da otkrijemo koja se osoba kretala u kritično vrijeme u blizini kontejnera”, kazao je ranije sagovornik Dnevnih novina.

Inače, žitelji grada pod Obrovom i dalje sa nestrpljenjem očekuju da istražni organi identifikuju nesavjesnu osobu koja je novorođenče bacila u kontejner i privedu je pravdi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.