Istražitelji provjeravali da li je u Španiji ubijen prijatelj škaljaraca
Ilustracija

Istražitelji provjeravali da li je u Španiji ubijen prijatelj škaljaraca

Istražitelji su juče provjeravali operativna saznanja da je u Španiji ubijen crnogorski državljanin, ali do zaključenja našeg lista crnogorska policija nije dobila zvaničnu potvrdu od kolega.

Informaciju o likvidaciji Podgoričanina objavio je portal Standard, uz objašnjenje da je riječ o neprovjerenoj informaciji.

Kako Pobjeda saznaje, crnogorski operativci došli su do saznanja da bezbjednosno interesantna osoba iz Podgorice već neko vrijeme boravi u Španiji. Za njim nije raspisana potjernica, ali je, kako tvrde Pobjedini izvori, zbog poslova sa „škaljarcima“ napuštio zemlju, jer mu je bezbjednost bila ugrožena.

Posljednjih nekoliko dana o njemu nije bilo nikakvih informacija, niti je imao vezu sa osobama sa kojima je do nedavno bio u kontaktu.

Crnogorska policija obratila se kolegama iz Španije sa upitom kakva su njihova saznanja o sudbini našeg državljanina, ali odgovor od tamošnjih vlasti još nije stigao. Pobjeda je juče kontaktirala i špansku policiju, ali nije dobila potvrdu da je on likvidiran.

Izvori iz bezbjednosnih službi navode da je ovaj Podgoričanin najvjerovatnije koristio lažna dokumenta, što dodatno otežava da mu se uđe u trag. Prema riječima našeg nezvaničnog sagovornika, postoji i mogućnost da je uhapšen sa lažnim dokumentima, što opet objašnjava naprasan prekid komunikacije i gubljenje traga.

Isti izvor navodi da je riječ o bezbjednosno ineteresantnoj osobi koja je hapšena zbog nedozvoljenog držanja oružja, za što je služio kaznu u spuškom zatvoru. Njegov stan našao se na meti podgoričkih piolicajaca prilikom akcija koje su usmjerene na provjere bezbjednosno interesantnih osoba. Ime mu je i na policijskom spisku takozvanih visokorizičnih osoba, zbog čega je i privođen na informativni razgovor.

Neko vrijeme imao je i tjelohranitelja i vozio blindirano vozilo.

Pobjedini izvori nijesu mogli da preciziraju kada je ovaj Podgoričanin napuštio Crnu Goru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.