Naručivanje pice spasilo ženu od nasilnika: Policajac prepoznao poziv u pomoć
Ilustracija

Italijanski policajac dobio pohvale od premijera

Naručivanje pice spasilo ženu od nasilnika: Policajac prepoznao poziv u pomoć

Italijanski policajac u Torinu je poziv jedne žene koja je tražila da joj se dostavi pica, odmah shvatio kao apel za pomoć, a ne telefonsku grešku i na vrijeme intervenisao i spriječio ozbiljnije posljedice porodičnog nasilja.

Mladi policajac Vinćenco Maria Tripodi koji je dežurao na telefonskoj centrali torinske policije postao je junak dana i dobio i sve pohvale, čak i od premijera Đuzepe Kontea.

Žena iz Torina koja je pozvala broj policije i "naručila picu za sebe i sina" postupila je tačno po savjetu centra za borbu protiv nasilja u porodici, koji žrtvama sugerišu da pozovu policiju, a pred nasilnikom, glume da poručuju picu ili nešto drugo, prenosi Tanjug.

Tako je i mladi policajac na poziv "da se pica donese hitno na njenu adresu", samo pitao da li zna koga zove i potvrdnog odgovora, aktivirao na ekranu kompjutera koji prati telefonske pozive znak upozorenja da bi telefonski poziv mogao ukazati na nasilje i da eventulna žrtva ne može otvoreno govoriti.

karabinjeri

Mladi policajac prepoznao poziv u pomoć

Policijska patrola je stigla na adresu u roku od par minuta. Saopštili su da je nasilje bilo u toku, da su žena i desetogodišnji sin bili u šoku, preplašeni, a nasilni muž pijan i da je uhapšen.

Iz kabineta premijera Kontea saopšteno je da je policajac porijeklom iz Kalabrije, južne italijanske pokrajine, i da je nakon što je završio obuku, raspoređen na prvo radno mjesto, upravo u operativni centar u Torinu.

U ovoj godini u Italiji ubijeno 59 žena

Nasilje u porodici čije su žrtve većinom žene, uglavnom vrše njihovi muževi ili partneri, i na žalost nije zaustavljeno ni u vrijeme karantina.

U prvih šest mjeseci ove godine u Italiji su 59 žena ubili oni koji tvrde da ih vole, ili su ih voljeli.

U prošloj godini žene su činile 33 odsto ukupnog broja žrtva ubistva, a u prvih šest mjeseci ove godine čak 45 odsto od ukupnog broja žrtava nasilja

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.