Turističke agencije: Uglavnom se ljetuje u Crnoj Gori, neizvjesna godina za turističke poslenike
ilustracija, foto: Kodex

Turističke agencije: Uglavnom se ljetuje u Crnoj Gori, neizvjesna godina za turističke poslenike

Ovog ljeta definitivno smo uskraćeni za putovanja i odmor van granica Crne Gore, jer su mnoge zemlje zbog situacije sa korona virusom, zatvorile granice za crnogorske državljane. Zato su naše turističke agencije prinuđene da aranžmane, shodno situaciji, prilagode domaćim turistima, u svojoj zemlji. Po povoljnijim uslovima, nego ranije, možete odmarati, bilo na primorju ili sjeveru.

Organizovanih ljetovanja u inostranstvu ove sezone nema. Pred nama je, kažu sagovornici Nove M, jedna teška i neizvjesna godina za turističke poslenike koji su prvi put podstakli građane Crne Gore da ovoga ljeta odmor provedu u svojoj zemlji i bolje se upoznaju sa bogatom, raznovrsnom, turističkom ponudom.

"Što se tiče inostranih destinacija ne možemo organizovati turističke aranžmane, brojne zemlje su zatvorile svoje granične prelaze za nas, tako da smo se ove god svi skoncentrisali na crnogorsko tržište, tu prije svega mislim na primorje i sjever Crne Gore", kaže za Novu M Milan Koprivica, iz turističke agencije Galileo.

"Putovanja van Crne Gore za sada neizvodljivo, naši klijenti jedino traže primorje i sjever Crne Gore, to se prodaje", kaže Milija Bojović iz turističke agencije Grand.

Crnogorski  hotelijeri nude i do 40 odsto niže cijene aranžmana, a mogućnost beskamatnih kredita, te plaćanje na odloženo, u mnogome može pomoći našim državljanima da realizuju odmor u svojoj zemlji.

Koprivica kaže da crnogorski državljani ove godine mogu po prvi put da koriste usluge nekih od najboljih crnogorskih hotela po koliko toliko pristupačnim cijenama.

"Mi tokom jula i avgusta mjeseca imamo jedno lijepo interesovanje za hotele", kaže Koprivica.

"Nije neko veliko interesovanje ali ima, banke su napravile mogućnost putovanja na rate, povoljne su cijene polupansiona sa 4-5 zvjezdica koje su ranije bile nemoguće za naše", navodi Bojović za Novu M.

U hotelima visoke kategorije, četvoročlana porodica za 3 noćenja, može odmarati za nekih 250 eura. U hotelima sa 3 zvjezdice, na bazi polupansiona, noćenje po osobi košta od 20 -25, kažu iz agencija, dok ćete za noćenje u privatnom smještaju izvojiti od 5 do 10 eura.

"Nažalost, moramo da od sezone izvlačimo ne ono što se može tako da su i cijene prilagođene platežnoj moći crnogorskih državljana", dodaje Koprivica.

Primamljiva je i ponuda jednodnevnih izleta kroz Crnu Goru.

"Jednodnevni izleti se više rade ka sjeveru Crne Gore, ka nacionalnim parkovima. Pohvalno je da je ukinuto plaćanje ulaznica za nacionalne parkove, svjedoci smo da su prvog vikenda bile gužve i u Kolašinu, kod Biogradskog jezera, Crnog, na Žabljaku", kaže Koprivica.

Naši sugrađani, shodno kućnom budžetu iskoristiće hotelske promotivne cijene, pa makar i za, kako su kazali za Novu M, produženi vikend.

Od ovog ljeta ne očekuje se mnogo. Nadaju se što skorijem otvaranju granica i građani i turistički radnici, kako bi se, koliko toliko makar nešto spasilo od sezone.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.