Las Vegas protiv koronavirusa: Organizatorima žurki se ukida dotok struje i vode
Las Vegas

"Poljedice velikih zabava osjeća čitavo društvo"

Las Vegas protiv koronavirusa: Organizatorima žurki se ukida dotok struje i vode

Gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti najavio je da će dati ovlašćenja gradskim službama da zatvore dotok vode i ugase struju onima koji organizuju žurke uprkos epidemiji koronavirusa.

Od petka uveče, ukoliko policajci na terenu utvrde da se u nekoj kući u Los Anđelesu održava velika žurka i postoje dokazi da se zabave često održavaju, gradskoj upravi biće upućen zahtjev da se zaustavi dotok vode i obustavi isporuka struje na 48 sati, prenosi Los Anđeles tajms.

Gradonačelnik Garseti objašnjava da su, zbog zatvaranja noćnih klubova i barova, velike kućne žurke postale improvizovani klubovi i da se često održavaju u kućama u kojima niko ne živi ili se iznajmljuju na kratak rok.

"Posljedice tih velikih kućnih žurki osjeća cijelo društvo, zbog toga što virus može brzo i lako da se raširi", istakao je gradonačelnik Los Anđelesa, prenosi RTS.

Održavanje velikih privatnih okupljanja privuklo je pažnju javnosti posle žurke održane u ponedeljak, a koja je završena pucnjavom.

Prisustvovalo je 200 osoba, a prilikom pucnjave jedna osoba je poginula, dok su dvije ranjene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.