doMEn donira po 20.000 eura za razvoj dva start up-a

doMEn donira po 20.000 eura za razvoj dva start up-a

Kompanija doMEn, registrar crnogorskog nacionalnog domena.ME, doniraće po 20 hiljada eura za razvoj dva crnogorska start up-a, Trguj.me i Honorarium.

Kompanija, kako navode, je u sklopu svojih društveno odgovornih aktivnosti ove godine proširila svoje djelovanje sa edukacije mladih u STEM oblastima (nauka, tehnologija, inzinjerstvo, matematika) na podršku lokalnog biznisa i lokalne ekonomije, doniranjem finansijskih sredstava dva crnogorska startapa koja za cilj imaju digitalizaciju crnogorskog društva i oporavak ekonomskih aktivnosti.

"Od samog početka zdravstvene krize izazvane korona virusom, započeti su razgovori sa dvije lokalne inicijative - Trguj.me i Honorarium, koje su se istakle na prvom crnogorskom online hakatonu, CoronaThon.me, tokom mjeseca aprila. Na pomenutom takmičenju koji je organizovan kao odgovor na ekonomsku i zdravstvenu krizu, tim Trguj.Me predstavio je ideju kreiranja domaće platforme za online prodaju poljoprivrednih proizvoda, koju će moći da koristi svako ko se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, bez troškova razvoja sajta, dok je sa druge strane, Honorarium platforma koja će povezivati one koji nude određene usluge ili vještine, sa potražnjom za istim, na način kreiranja profila i mogućnosti veće interakcije od standardnih malih oglasa.", saopštavaju iz kompanije

"Na osnovu inventivnosti timova i aktuelnosti primjene na sadašnje, ali i na buduće vrijeme, a posebno u smislu uticaja na crnogorsku ekonomiju, odlučili smo da uložimo po 20.000 eura u ova dva mlada tima i podržimo ih da se razviju kao biznisi." rekao je Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMEn.

Iz kompanije posebno ističu da je cilj donacije bio podstaći lokalnu zajednicu.

"Trguj.me i Honorarium su obradili dvije teme koje su krucijalne za crnogorsku ekonomiju a to je - lokalni proizvodi, i zapošljavanje." dodao je Lešić.

Kako je tekao cijeli proces, objašnjava Mladen Mihailović koji će u narednom periodu raditi na razvoju platforme za zapošljavanje.

“Prije samo par mjeseci, platforma Honorarium je postojala kao ideja u koju je vjerovalo par nas. Kao i mnoge ideje prije toga, Honorarijum je bio u opasnosti da ostane dobra ideja bez realizacije. Međutim, potpuno neočekivano, dobili smo poziv od predstavnika kompanije doMEn koji nam je sopštio da su spremni da podrže našu ideju, a osim novčanog ulaganja, dobili smo i odlične savjete pa sada imamo jasan koncept kako ćemo dalje razvijati platformu. Nadamo se da će realizacija ovog projekta kao posljedicu imati još inovativnih projekata, te da ćemo zajedno pomoći razvoj digitalizacije našeg društva.”, kazao je Mihailović.

Predstavnik tima koji stoji iza platforme Trguj.Me, Ivan Radunović objašnjava da će se kao kreatori platforme posebno pobrinuti za veću vidljivost domaće proizvodnje.

“Svi domaći proizvodi biće istaknuti u pretragama i nosiće poseban žig geografskog porijekla. Želimo da podstaknemo kupovinu domaćih proizvoda i smanjimo izvoz novca iz naše države.“

Osim ove donacije, kao odgovor na krizu izazvanu virusom, kompanija doMEn je martu donirala novčana sredstva u iznosu od 25.000 EUR za kupovinu respiratora i neophodne medicinske opreme za crnogorski zdravstveni sistem, a u prethodnih 11 godina poslovanja, kroz svoje društveno odgovorne aktivnosti namijenjene mladima i približavanju koncepta interneta i novih tehnologija crnogorskom društvu, uložila u zajednicu preko milion eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.