Makron stigao u Bejrut

Makron stigao u Bejrut

Predsjednik Francuske Emanuel Makron stigao je danas u Bejrut da izrazi podršku nakon razorne eksplozije u luci koja je pričinila veliku materijalnu štetu i u kojoj je, prema poslednjim podacima, stradalo 137 ljudi.

Iz Makronovog predsjedništva ranije danas su rekli da će ga sačekati libanski predsjednik Mišel Aoun, te da je cilj posjete da Libanu pokaže da nije sam.

Kasnije tokom dana, Makron će u predsjedničkoj palati imati sastanke sa najvišim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima civilnog društva.

Francuska je, kao još neke zemlje, poslala ekipe hitne pomoći i spasilačke ekipe.

Libanu, koji je već u ekonomskoj krizi, biće potrebna šira pomoć međunarodne zajednice.

U eksploziji koja je sravnila sa zemljom luku u Bejrutu i načinila veliku materijalnu štetu u većem dijelu grada, poginulo je najmanje 137 ljudi, povrijeđeno je više od 5.000, a oko 300.000 ih je ostalo bez krova nad glavom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.